Suolaiset vohvelit

Tortillojen lisäksi pidän erityisesti myös suolaisista vohveleista. Niitä käytän samaan tapaan kuin tortilloja Täytän ne yleensä tuorejuustolla, kasviksilla ja leikkeleellä/tonnikalalla. Ovat vähemmän työläitä tehdä kuin tortillat 🙂 Mausteilla saa kivasti vaihtelevuutta makuun, pitää vain rohkeasti kokeilla. Nämä ovat gluteenittomia ja low FODMAP ystävällisiä.

Taikina (10-12 kpl)

  • 3 dl tummaa täysjyväriisijauhoa
  • 3 dl maissitärkkelystä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl suolaa
  • 2 tl psylliumia
  • 2 tl kuivattua ruohosipulia
  • 3 kananmunaa
  • 10 dl vettä

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään
  2. Lisää neste ja kananmunat ja sekoita hyvin
  3. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia
  4. Lämmitä vohvelirauta, voitele ja paista vohvelit
  5. Jos sinulla on automaattinen vohvelirauta, vohveleita voi pitää hieman pidempään valmistusäänimerkin jälkeen, jotta saavat väriä pintaan
  6. Muista sekoittaa taikinaa aina ennen uuden kauhallisen ottamista, koska riisijauho vajoaa kulhon pohjalle
  7. Täytä vohvelit haluamallasi suolaisella täytteellä ja ääntä kohden 🙂