Suklaamajoneesikakku on yksi lemppareistani ja sitä minun teki tässä yksi päivä kovasti mieli. Eli ei muuta kuin kokeilemaan, onnistuuko se kuinka hyvin gluteenittomana tällaiselta gluteenittoman leivonnan noviisilta. Samalla päädyin ihan erilaiseen kuorrutteeseen kuin alkuperäisessä versiossa, josta yleensä tein tupla-annoksella pelillisen voikreemillä ja tuoreilla marjoilla. Ehkä laitan sen reseptin joskus tänne, kun teen ”normiherkkuja” vieraille. Mielestäni tämä gluteenittoman version lopputulos ei kuitenkaan paljon poikennut alkuperäisestä ohjeesta, vaan oli yhtä suklainen ja mehevä. Kakku säilyi myös sellaisena hyvin jääkaapissa, eikä kuivahtanut. Tällä ohjeella tulee melko matala ja kakku, joten voi myös halutessa tuplata ja pidentää hieman paistoaikaa.
Taikina
- 1,5 dl teff jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl soodaa
- 0,25 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl psylliumia
- 1 kananmuna
- 1,25 dl sokeria
- 0,5 tl vaniljaesanssia
- 0,75 dl majoneesia
- 1 dl vettä
Kuorrute
- 50 g voita
- 0,5 dl maapähkinävoita
- 1 rkl vaahterasiirappia
Valmistusohjeet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään
- Vatkaa kananmuna, esanssi ja sokeri kuohkeaksi erillisessä kulhossa
- Lisää majoneesi kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita vispilällä
- Sekoita jauhoseos vuorotellen veden kanssa kananmuna-sokerivaahtoon
- Voitele pienehkö irtopohjavuoka ja jauhota kaakaojauheella
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua noin 30 minuuttia
- Ota kakku jäähtymään
- Kuorrutetta varten laita voi ja maapähkinävoi kulhoon ja sulata mikrossa sen verran, että ne saa sekoitettua hyvin keskenään
- Lisää vaahterasiirappi
- Jos kuorrute vaikuttaa liian juoksevalta, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin
- Kun kuorrute on hieman paksuuntunut, kaada se kakun päälle ja laita kakku hetkeksi jääkaappiin
Vinkki! Kuorrutteen sijaan kakun päälle sopii myös hyvin kermavaahto ja tuoreet marjat. Kakku on tuhti, joten sen päälle ei kannata laittaa paksua kerrosta todella makeaa kuorrutetta, ellei sitten myös laita marjoja/hedelmiä keventämään kokonaisuutta.